Maaibeheer gras- en kruidenvegetatie perenboomgaard Lousbergs

De gras- en kruidenvegetatie van de perenboomgaard is beschermd, maar verschillende kruiden in de perenboomgaard zijn eetbaar. Meer over maaibeheer in deze tekst: Beheerrichtlijn_eindbeheermaaien_ingezaaide_bloemenweides.

IMG_2579

IMG_2578

DSC01154

DSC01153

DSC01152

DSC01151

DSC00388

Stadslandbouw voor iedereen

Advertenties

3 gedachtes over “Maaibeheer gras- en kruidenvegetatie perenboomgaard Lousbergs

  1. Dag Dirk,

   Geert Heyneman weet er alles over. Hij heeft er enkele genoemd tijdens onze bespreking, maar ik heb er niet veel van onthouden. Maar goed nieuws, hij heeft beloofd een botanische rondleiding te geven in de perenboomgaard, we moeten alleen mensen verzamelen en een datum prikken. Na het gesprek met Geert kijk ik ook een beetje anders aan op die vegetatie. Voorlopig gaan we tussen de bomen alleen aan maaibeheer doen, wat dan ook meteeen opbrengt qua compost. Je krijgt nog een uitgebreid verslag via mail.

   Daniël

   Like

Reacties zijn gesloten.