Tuinieren zonder sproeien en toch groeit en bloeit het dat het geen naam heeft

De aanhoudende droogte heeft geen vat op de teeltbakken van de Lochtingen, gerealiseerd door Daniël, James en Perre. De bakken moeten niet gesproeid worden omdat ze hun eigen waterreserve hebben onder de teeltaarde. 157 liter regenwater zit aanvankelijk in 20 m regenpijp van 10 cm diameter. 20 cm zeezand dekken de buizen toe. Die laag houdt ook ongeveer 50 liter water vast. Hoe het systeem water afgeeft aan de plantjes lees je hier.

Foto’s van het resultaat

Hieronder vind je fotos van de zes bakken in de binnentuin van het Lousbergpark. Wil je zelf zoiets realiseren in je wijk of wil je meewerken met de Lochtingen in de wijk Heirnis-Macharius, stuur dan een mail naar lochtingen@gmail.com.

Opbouw van de bakken

antiworlteldoek als grondlaag
antiworteldoek als grondlaag
plastic vel ingelegd
plastic vel ingelegd
IMG_20160714_115028
buizen voor bevloeien afsluiten met katoenen doek dat werkt als membraan tussen het water en het zeezand, ook om te verhinderen dat er zand in de buizen komt
IMG_20160714_141021
zeezand als onderste laag, nu nog teelaarde en compost er bovenop

Meewerken met de Lochtingen? Aansluitingsformulier invullen.

Advertenties