Stoelen tekort op cursus Beginselen van de Permacultuur in de Moestuin

IMG_20151013_175448

Naast zes van de tien leden van het team van de Lochtingen waren er ook zeventien nieuwe mensen aanwezig op de eerste dag van de cursus “Beginselen van de Permacultuur in de Moestuin”. Bert Dhondt van het Voeselbos had gekozen voor een interactieve aanpak en de zaal ging daar heel constructief in mee. Op onze downloadpagina vind je aanvullende lectuur.

Bert stalde ook een reeks boeken over permacultuur uit. Voor beginners raadde hij “Permacultuur In Je Moestuin” aan  van Christopher Shein en Julie Thompson [1].

Klik op het beeld voor de Poster Permacultuur Ethiek
Klik op het beeld voor de Poster Permacultuur Ethiek

Na het tweede deel volgen ook nog drie sessies praktijkbegeleiding, waarvoor nog kan ingeschreven worden. Deze sessies zullen doorgaan in oktober en november  2015.

Verder beloofde de coördinatie van de Lochtingen nog een workshop “Tuinieren zonder grond” deze winter en meerdere “Permablitzen”. Wie op de hoogte wil gehouden worden schrijft het best in voor de nieuwsbrief. Ook nog deze herfst en winter wordt er een cursus “strategisch internetgebruik” ingericht in samenwerking met de Buren van de Abdij, waar we onder andere gaan leren bloggen met WordPress.

IMG_20151013_191547

Voetnoot

[1] Het boek wordt als volgt aangeprezen:
Het eerste permacultuur moestuinboek, geschikt voor het Nederlandse klimaat. Een praktisch tuinierboek voor beginnende groene vingers en geoefende tuiniers, stap voor stap naar een moestuingeënt op permacultuur principes.

Permacultuur in je moestuin behandelt veel soorten fruit, groentes en kruiden. Het boek wijst je de weg naar een veerkrachtige samenhang in je tuin: Hoe je slimme combinaties van planten maakt die elkaar versterken, hoe je nuttige insecten naar je tuin lokt en hoe je de bodem in een gezonde balans brengt.

Permacultuur is gebaseerd op observatie van natuurlijke processen en hoe je met de natuur mee kunt werken en haar vóór je kunt laten werken. Het is een beproefde ecologische manier van tuinieren die steeds meer navolging vindt. Biodiversiteit is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Permacultuur is een uitstekende manier om slim en in ecologisch evenwicht te tuinieren.